Bentum Nijboer Schoolvolleybal

Ommen-Volleybalvereniging Volco organiseert op woensdag 8 juni het Bentum Nijboer Schoolvolleybaltoernooi voor groep 7 en 8 van alle basisscholen uit de gemeente Ommen. Het is voor de 30e keer dat een dergelijk toernooi wordt gehouden. Door de beperkingen rond corona heeft het een tijdje geduurd voordat de jeugd kon kennismaken met volleybal. Het laatst gehouden toernooi dateert van 2019. Toen ging de Dennenkamp er met de wisselbeker vandoor.

 

Het spektakel wat normaliter op de derde woensdag van maart wordt georganiseerd is ook dit jaar weer uitgesteld naar een later moment. De beperkingen waren op dat moment dan wel grotendeels opgeheven, maar de voorbereidingstijd en toch ook de twijfel bij een aantal scholen heeft Volco doen besluiten eenmalig naar juni te verhuizen. Dat had weer tot gevolg dat er een aantal scholen wegens geplande schoolreisjes niet mee kon doen. Om toch de huidige groepen 7 en 8 te laten ervaren hoe leuk volleybal is, wordt nu toch op 8 juni gepeeld.

Er hebben zich totaal 17 team aangemeld. Dat is wel minder dan normaal, maar meer dan genoeg voor een leuk en spannend toernooi. Naast het volleybalgedeelte is er ook een spandoekenwedstrijd uitgeschreven. Elk deelnemend team mag een spandoek van maximaal 2×3 meter ophangen in de sporthal. Een jury onder leiding van Hester Molenberg beoordeeld de spandoeken.

 

Het toernooi word gehouden in sporthal de Carrousel in Ommen. De wedstrijden beginnen om 13.30 uur en om ongeveer 16.00 starten de kwarfinales. Rond 17.00 denken we dat Jan Willem Bentum de wisselbeker en de bijbehorende prijzen uit kan reiken. Publiek is natuurlijk meer dan welkom!

 

Het toernooi wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Bentum Nijboer notarissen, Prins Sport Ommen, Sportrijk, Excello, Douwes Dump, Tuincentrum Jurrie Baas, Jumbo en Bakkerij vd Most.


 

Sponsoren

De sponsoren van Volco. Bedrijven met een hart voor onze club. Wij bedanken ze graag.