Gedragsregels

Logo_SamenVSK_rgbIedereen moet zich veilig voelen bij Volco.
Om dit te bereiken is er door NOC-NSF en de Nevobo een leidraad opgesteld die we voor 100% ondersteunen.

LEIDRAAD NOC-NSF

 


Net als jullie is Volco ook actief op social media. As we onderstaande regels in acht nemen, houden we het voor iedereen leuk!

NIET LEUK OP SOCIAL MEDIA

 1. Als je iets niet zou doen in real life, doe het dan ook niet online. Tel eerst tot 10 voor je iets post. De hele wereld kijkt mee!
 2. Behandel anderen online, zoals je zelf behandeld wilt worden: Sportief en met respect.
 3. Schrijf online geen kwetsende of beledigende dingen. Online kun je niet zien hoe iets precies is bedoeld.
 4. Negeer pesterijen of vervelende opmerkingen. Ga niet terugschelden. Als je wordt lastiggevallen, maak dan een schermafdruk en ga naar je trainer /coach of naar de vertrouwenspersoon.
 5. Zet niet alles zomaar online. Alles wat je plaatst op internet, zoals foto’s plaatjes of chats zijn voor altijd terug te vinden. Ook als jij denkt dat het weg is.
 6. Breng jezelf of de vereniging niet in verlegenheid met tekst, foto’s en filmpjes waarmee je niet gezien wilt worden.
 7. Respecteer de privacy van jezelf en van anderen. Zet dus niet zomaar foto’s of andere persoonlijke informatie online, maar  vraag eerst toestemming.
 8. Laat zien dat je een goede verliezer bent. Ook online!

LEUK OP SOCIAL MEDIA

 1. Vergelijk online zijn met een bomvol stadion. Duizenden mensen kunnen meekijken met wat je doet. Werk dus aan je persoonlijke PR en laat zien hoe sportief je bent.
 2. Net als jij vinden anderen een aardig bericht of een compliment ook leuk. Aardig en respectvol loont Ook online!
 3. Een grapje is leuk, maar wees duidelijk over je bedoelingen. Dat voorkomt misverstanden. Grijp in als je merkt dat anderen te ver gaat, bijvoorbeeld door te zeggen dat iets niet aardig overkomt. Blijft iemand anders schelden? Negeer dat dan!
 4. Het mooie van een smartphone of ander apparaat is dat je het uit kunt zetten of wegleggen. Is het even niet zo gezellig online? Ga toch lekker wat leuks doen!
 5. Internet is een ontzettend handig uithangbord om je sportieve prestaties met de rest van de wereld te delen. Wedstrijd gewonnen? Nieuw trucje geleerd? Record gebroken? Deel het!
 6. Neem jezelf niet te serieus. Humor op social media is een handig hulpmiddel. Ook inhaken op wat er in de rest van de wereld gebeurt kan best met een origineel grapje.
 7. Wees online ook sportief naar anderen. Feliciteer de concurrent met de winst. Complimenteer de tegenstander en bedank de scheidsrechter. Succes verzekerd!
 8. Blijf altijd respectvol en sportief op social media

Sponsoren

De sponsoren van Volco. Bedrijven met een hart voor onze club. Wij bedanken ze graag.