Individuele ontwikkeling voorop bij Volco

Bij Volco trainen een aantal jeugdteams standaard twee keer en een aantal standaard één keer per week. Soms is een tweede keer trainen bij een ander, hoger team. We gaan het echter anders doen. 

Praktische invulling
Vanaf komend seizoen gaan we de trainingen op een andere manier plannen en inrichten.
De eerste training is gelijk aan de training(en) van afgelopen jaren, met je eigen team en eigen trainer/coach.
De tweede training is een gezamenlijke (techniek)training met alle teams uit dezelfde lijn of categorie. Geleid door één hoofdtrainer en met assistentie van de trainers van de betreffende teams. Deze tweede training is niet op teamniveau. Bij deze training staat de persoonlijke ontwikkeling van het individu centraal.

Voorbeeld: Meisjes B-jeugd
Alle speelsters die zijn ingedeeld in een meisjes B team zullen allemaal op hetzelfde moment trainen tijdens de techniektraining. Dit zal gebeuren op meerdere velden op hetzelfde tijdstip, bijvoorbeeld van 18.00 uur tot 20.00 uur. Binnen de techniektrainingen meisjes B worden wel groepen op niveau gemaakt die dan samen op één veld trainen. Voor het indelen van de groepen wordt gekeken naar het individuele ontwikkelingsniveau.

We krijgen de volgende techniekgroepen in seizoen 2016-2017
• Niveau CMV 5 en 6
• Meisjes C
• Meisjes B
• Senioren selectieteams: Voor 2016-2017  Da1, Da2 en Da3

Bredere inzet van onze ervaren trainers als hoofd techniektrainer
Omdat we tijdens de techniektraining met alle spelers van dezelfde lijn op hetzelfde moment trainen, kunnen we bekwame trainers efficiënter inzetten. Door samen te werken en kennis te delen zal het gevolg zijn dat elke trainer hierdoor op een hoger plan wordt getild en dit ten goede komt aan alle spelers.
Zo hebben we voor de meisjes B-Lijn Gerrit Stobbelaar vast kunnen leggen als hoofd techniektrainer. Samen met onze andere trainers zorgt dit ervoor dat komend seizoen bij elke techniektraining de hoofdtrainer aanwezig is. De hoofdtrainer wordt ondersteund door minimaal 1 trainer van elk team. Op deze manier ziet de hoofdtrainer niet één team, maar alle spelers van elke lijn minimaal één keer per week.

Technieken en overige basisvaardigheden zijn de bouwstenen van het volleybal
Volleybal is de ultieme teamsport, maar zonder een goede beheersing van de technieken en andere basisvaardigheden in het volleybal kom je er niet. Door de focus nog meer op het goed aanleren van de technieken en overige basisvaardigheden te leggen, kunnen we onze jeugd nog beter opleiden. Dit zal resulteren in beter volleyballen een hoger spelniveau en daardoor nog meer plezier in volleyballen.

Individuele ontwikkeling staat voorop
Door het werken met techniektrainingen kunnen we meer aandacht leggen op het individu en dat sluit beter bij aan het beleid van Volco Ommen, waarin de individuele ontwikkeling van een speler/speelster en het spelplezier voorop staat. Op deze manier kunnen we makkelijker schuiven mocht een speler een sprongetje in zijn of haar ontwikkeling maken. Elke training kan een speler/speelster eenvoudig aansluiten bij een andere groep. In de afgelopen jaren moesten we hier altijd zoeken naar een oplossing binnen het training rooster met alle praktische problemen van dien: andere dagen, andere tijden, en integratie in een ander team. Wat wij willen bereiken met deze jeugdopleiding is dat elk kind gezien wordt en gelijke kansen krijgt.

Bovenstaande zet de beschikbare zaalruimte behoorlijk onder druk. Wij hopen dat we hier allemaal op een goede manier me om zullen gaan.

Mocht er naar aanleiding van bovenstaand nog vragen zijn dan horen wij die graag!

Namens TC,

Hester Wermink
Voorzitter

Sponsoren

De sponsoren van Volco. Bedrijven met een hart voor onze club. Wij bedanken ze graag.