CORONAPROTOCOL per 5 juni

 

Corona-protocol per 5 juni

Algemene richtlijnen
De volgende algemene (RIVM) richtlijnen gelden ook tijdens het sporten: Zie ook de basisregels van het RIVM.
• Voor alles geldt: gebruik je gezond verstand.
• Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.
• Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak: dit geldt voor iedereen.
• Vermijd drukte.
• Was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek sportlocatie.
• Schud geen handen en vermijd ander fysiek contact zoals high fives of knuffels.
• Vermijd hard stemgebruik.
• Het zingen van liedjes of yells is niet toegestaan.

 

Looproute

Er wordt alleen in de oude hal getraind, de nieuwe hal is niet beschikbaar. De hal gaan we in via de tribune-ingang. Ben maximaal 5 minuten voor je training, in de zaal. Trainen er nog teams voor jou, dan wacht je op de tribune (18 jaar en ouder, op 1,5 meter afstand) tot de teams de zaal hebben verlaten. De teams verlaten de zaal, via de gang bij de kleedkamers. Na het gebruik maken van de kleedkamers en de douches, verlaten we de sporthal zo snel mogelijk. We blijven niet hangen.

Praktische informatie

De kleedkamers zijn weer open en ook de douches zijn weer in gebruik. Kleed je voor de training thuis om, we maken alleen na de training gebruik van de kleedkamers. Er geldt een maximum aantal personen per kleedkamer, dit staat op de deur vermeldt. Bij het trainingsschema, is een kleedkamerindeling toegevoegd.
De kantine mag open, mits je, je registreert en je een gezondheidscheck doet. Je hebt een vaste zit plek aan een tafel, aan de bar zitten is niet toegestaan. Zelfbediening, is niet toegestaan.

Publiek

Publiek is bij trainingen en onderlinge wedstrijden, niet toegestaan. Verwanten die noodzakelijk zijn voor het kunnen laten sporten van een kind/jongere, bijvoorbeeld voor kinderen/jongeren met een beperking, mogen wel worden toegelaten.
Ouders brengen kinderen tot aan de deur. Bij de mini’s, wachten de trainers, de kinderen, bij de hoofdingang op.

Mondkapjes verplichting

Voor iedereen van 13 jaar en ouder geldt een verplichting een niet-medisch mondkapje te dragen in publiek toegankelijke binnenruimtes. Bij het betreden en verlaten van de accommodatie dragen spelers en coaches van 13 jaar en ouder een mondkapje. Tijdens het sporten mag dit mondkapje af. Het mondkapje is geen vervanging van de overige maatregelen, zoals het houden van de 1,5 meter afstand en het niet yellen, zingen en schreeuwen in de zaal;

Gezondheidscheck

Gezondheidscheck is verplicht vanuit de overheid. In principe hoeft de vraag alleen gesteld te worden voorafgaand aan de training of onderlinge wedstrijd. Het advies is om deze check niet als data op te slaan, in verband met privacy. Wanneer er geen klachten zijn is er niets aan de hand. Het is de verantwoordelijkheid van de trainer om deze gezondheidscheck uit te voeren. Geeft een speler aan verkoudheidsklachten te hebben gehad in de afgelopen 24 uur of in quarantaine te zitten of een huisgenoot te hebben met milde klachten en koorts en/of benauwdheid, dan mag deze speler niet meetrainen.

Jonger dan 18 jaar

Binnen geldt dat personen tot en met 17 jaar in grotere teams mag sporten, zonder afstandsbeperking. Ook buiten het veld, hoeven zij geen afstand te houden tot personen jonger dan 18. Er mogen wedstrijden gespeeld worden, binnen de regio. Voor jeugd jonger dan 13 jaar is er een extra uitzondering, zij hoeven ook geen afstand te houden tot personen onder de 18 jaar.

Vanaf 18 jaar

Personen ouder dan 17 jaar mogen in grotere groepen van trainen, zonder afstandsbeperking. Hier geldt het maximum van vijftig personen per ruimte. Er mogen, binnen de verenging, onderling wedstrijden gespeeld worden. Buiten het veld houden 18 plussers, 1.5 meter afstand tot personen vanaf 13 jaar.

 


Sponsoren

De sponsoren van Volco. Bedrijven met een hart voor onze club. Wij bedanken ze graag.