Volco klaar voor de herstart

Bij volleybalvereniging Volco uit Ommen liggen verschillende scenario’s klaar voor de periode na 19 januari. Voorzitter Martijn Ahlers en bestuurslid technische zaken Esther Seisveld kregen al enkele opzeggingen binnen, maar hopen in elk geval na de zomer weer ‘lekker te kunnen volleyballen’.

RUTGER OOSTING

Het coronavirus zorgt voor creativiteit bij Volco. In samenspraak met de gemeente Ommen is gezocht naar mogelijkheden om buiten te kunnen sporten. ,,Zo hebben we in goed overleg gebruik kunnen maken van het beachvollybalveld van het Vechtdal College. Er is heel goed contact geweest met de gemeente. Wij zijn blij dat de gemeente altijd zo goed met ons meedenkt. Dat is voor onze club heel belangrijk in deze tijd”, vertelt Ahlers.

Gewend
De harde lockdown, die op 14 december inging, was een tegenvaller voor Volco. ,,Maar we waren er wel op voorbereid”, zegt Seisveld. ,,In maart kwam alles heel onverwachts. Het was toen voor iedereen nieuw. Nu zijn we er een beetje aan gewend. Op het moment dat weer gesport mag worden pakken we een protocol uit de la en kunnen we het zo weer opstarten.”

Bij Ahlers leeft het gevoel dat het lastig zal worden om nog een volwaardige competitie te spelen. ,,Ik hoop dat we in januari weer langzaam kunnen opstarten, desnoods op lokaal niveau. Als dit langer gaat duren, moeten we we gaan kijken wat dan de mogelijkheden zijn. Gelukkig hebben we nog even tijd om daarover na te denken. Sowieso hoop ik dat we vanaf de zomer weer een vol seizoen lekker kunnen volleyballen.”

De onzekerheid heeft er wel voor gezorgd dat enkele leden hun lidmaatschap voor komend seizoen hebben opgezegd. ,,Het zijn er geen tientallen. Dat komt vaak door de combinatie met school, die nu toch meer vraagt van de kinderen die weer thuis moeten studeren. Het volleyballen is nu toch anders dan anders. Waar doe je het voor, zonder de wedstrijden?”, beseft Seisveld, die wil benadrukken dat iedereen welkom blijft bij de vereniging. ,,Als alles weer normaal draait komen ze misschien wel terug.”

Op financieel gebied staat de voormalige eredivisieclub (1988-2005) er goed voor, tot blijdschap van het duo. ,,We zijn gelukkig niet afhankelijk van de inkomsten uit de kantine. We gaan er dus niet financieel aan onderdoor. Die inkomsten uit de kantine zijn voor ons een leuke bijkomstigheid, maar niet meer dan dat. Dat is echt anders dan bij voetbalverenigingen”, meent de voorzitter, die voorzichtig vooruit wil kijken naar 2021.

Bruisen
,,We hopen dat Volco weer de bruisende vereniging wordt die het was voor de coronatijd. Als het corona-technisch weer kan, gaan we ons best doen om die sfeer weer terug te krijgen. Gelukkig is bij veel leden het Volco-gevoel heel sterk.”

 

FOTO ALEX MULDER

Sponsoren

De sponsoren van Volco. Bedrijven met een hart voor onze club. Wij bedanken ze graag.