Veracles 2 met 2-3 te sterk

Volcodames dwingen Veracles tot uiterste
Ommen- De dames van DeVrienden/Volco hebben twee punten overgehouden aan de clash met het Groninger Veracles 2. In een wedstrijd waarbij de twee ploegen elkaar geen duimbreedte toe gaven, bleken de gasten net iets slagvaardiger.

Op de vraag of het deze zomer gepromoveerde Volco in de tweede divisie thuishoort kunnen we kort zijn. Ja. Maar het moet nog wel vaster worden. Delen van de wedstrijd lukt alles, momenten later bijna niets meer. De ploeg van trainer Erik Volkers raakt nog te snel van slag. Soms om niets. En foutjes worden nu genadeloos afgestraft. Dat weet niet alleen Volco. Ook Veracles was lang niet foutloos in de Carrousel. Het verschil is dat Veracles niet van slag raakt.

Veracles begon voortvarend aan de wedstrijd, maar net als Volco bij 7-7 de stand weer gelijk heeft getrokken slaat het noodlot toe. Daniek Snip moet met een ogenschijnlijk zware knieblessure het strijdtoneel verlaten. Een bittere pil, maar Volco recht de rug en knokt zich met een aanstekelijk enthousiasme terug in de wedstrijd. Niet genoeg om de set over de streep te trekken, maar wel genoeg om samen met wat extra energie er vol voor te gaan. Na de tweede set staan beide ploegen weer in evenwicht.

Vervolgens is Volco het even kwijt en krijgt het met 4 sterke opslagseries van Veracles geen vat op de tegenstander. In de vierde set gaat het lang gelijk op. Van 5-5 naar 10-10 naar 17-17. Dan trapt Volco, gedragen door de serve van Annelie Wesselink vol op het gaspedaal. Volco slaat een gaatje en na vier sets is het weer gelijk.
In de vijfde set maakt Veracles net even wat minder fouten. 10-15 wordt het uiteindelijk.

Volco handhaaft zich prima in de middenmoot en staat op plek 6 met 8 punten uit 4 wedstrijden. Veracles staat één plaats en één punt hoger, maar heeft nog een wedstrijd tegoed.

Tweede Divisie A

DeVrienden/Volco 1 – Veracles 2 (2-3)
20-25
25-17
14-25
25-20
10-15

>> Foto’s ©RonaldBakker

>> DeVrienden Volco DS1


 

Sponsoren

De sponsoren van Volco. Bedrijven met een hart voor onze club. Wij bedanken ze graag.