Prima middag voor Volcodames; sensatie blijft uit

Ommen – DeVrienden/Volco dames 1 is er niet in geslaagd de derde ronde te bereiken. Daarvoor kwam Volco op het toernooi dat in de eigen hal gespeeld mocht worden één overwinning te kort. Dros Alterno, koploper in de topdivisie, won al haar wedstrijden. Apollo, ook uit de topdivisie had het zwaar in Ommen en won alleen van PDK Huizen. 

Volco begon de lange volleybalmiddag met de wedstrijd tegen PDK. De Gooise vrouwen net als Volco acterend in de 2e divisie maakten gelijk kennis met de bedoelingen van Volco. Volco is gretig en slaat zich van 6-3 via 13-5 naar 18-10. Maar eenmaal gewend aan de omstandigheden vecht PDK zich terug in de wedstrijd en kan Volco pas bij 25-23 de setwinst vieren. In de tweede set gaan Volco en PDK gelijk op. Tot aan 8-8. Vanaf dan staat er geen maat meer op bij de ploeg van Erik Volkers en dendert Volco door naar het einde van de set. Alles lukt. Het gunt PDK nog slechts 3 schamele puntjes. 25-11.

Als in de tweede wedstrijd Volco de koploper van de Topdivisie aan het net ziet verschijnen is er de flow van de vorige set nog niet over. Alterno heeft zichtbaar moeite met het onbevangen spelletje van Volco. Vlucht bij 10-10 in een time out en heeft bij de 15-12 een vermeende netfout nodig om Volco van het lijf te houden. Bij 17-17 staat het weer gelijk en stelt de ploeg die daar het meest recht op heeft orde op zaken. 21-25

In de tweede set komt Volco er niet meer aan. Bij 4-8 heeft Alterno een gaatje in haar voordeel en staat deze niet meer af. Maar de Ommer formatie kan Alterno bijhouden. Dat is nog geen winnen, maar het hoeft zich nergens voor te schamen. Sterker nog. De vechtlust die tegen het einde van de set laat zien is bewonderenswaardig. Met 20-25 gaat Alterno er met de winst vandoor. Apollo laat op het andere veld een set liggen tegen PDK en dat betekent dat Alterno na twee wedstrijden zeker is van een plek in de derde ronde.

Dat gaat dus aan de neus van Volco voorbij. Niemand die daar om maalt. De derde wedstrijd tegen Apollo is de volgende horde. Volco had al wat zelfvertrouwen getankt en gaat met een missie het veld in. Eén setje. Al was het maar 1 setje…. Apollo was niet in de allerbeste vorm naar Ommen gekomen, maar een team uit de topdivisie dan nog steeds moeten winnen tegen een debutant in de tweede divisie. Dat gebeurde niet. Bij Volco was het grote genieten al begonnen en de eerste vreugde uitbarsting na het winnen van de eerste set is de opmaat voor nog meer. Volco legt Apollo gewoon de wil op in het tweede bedrijf. Volco speelt alle schroom van zich af en laat zien dat het groeit. Heel snel groeit. Met 25-17 wordt de wedstrijd winnend afgesloten en kan het feest echt beginnen. 

Sponsoren

De sponsoren van Volco. Bedrijven met een hart voor onze club. Wij bedanken ze graag.