Geen 30e editie in 2021

Er komt in 2021 geen schoolvolleybaltoernooi voor de basisscholen. Volleybalvereniging Volco is van mening dat er met de huidige stand van zaken met betrekking tot de verspreiding van het coronavirus, niet het toernooi kan worden gehouden zoals zij dat voor ogen heeft. Ook in 2020 is het toernooi wegens corona niet gespeeld.

“Nederland zit in een lockdown en die duurt tot minimaal 10 februari. De kans dat daarna alles gelijk weer mag, acht de commissie uitgesloten. We willen geen toernooi dat wordt beperkt door allerlei regels en maatregelen. Laat staan dat we willen spelen zonder publiek of met minder teams. 17 maart aanstaande, de dag dat de sporthal het toneel zou zijn voor de sportieve strijd komt gewoon te vroeg. Het is jammer, maar het betekent dat de kinderen die dit jaar de basisschool verlaten voor het voortgezet onderwijs, nooit hebben kunnen meedoen. Dat doet pijn, maar voor nu de beste beslissing denken we.” aldus commissielid Ronald Bakker.

Het schoolvolleybal wordt jaarlijks gehouden op de derde woensdag van maart. Alle basisscholen uit de gemeente Ommen leveren meer dan 20 teams, 250 jongens en meisjes die even fanatiek als enthousiast strijden om de grote wisselbeker gevuld met spekkies.
Het eerstvolgende toernooi staat nu voor woensdag 16 maart 2022 op de agenda. Volco hoopt dat zij dan zonder beperkingen, de 30e editie van het toernooi kan organiseren.

 

De Dennenkamp 1. De voorlopig laatste winnaar van het schoolvolleybaltoernooi.


 

 

Sponsoren

De sponsoren van Volco. Bedrijven met een hart voor onze club. Wij bedanken ze graag.