Bekervolleybal in Ommen.

Ommen – De volleybaldames van DeVrienden/Volco uit Ommen spelen zaterdag in eigen huis de tweede ronde van het Nationale bekertoernooi. Deze ronde wordt gespeeld in toernooivorm en Volco krijgt drie andere teams te gast. Het eerste fluitsignaal klinkt om 13.00 uur. Alle wedstrijden gaan om twee gewonnen sets.

 

Wie reëel is ziet dat het halen van de volgende ronde vrijwel onmogelijk is. Doch kansloos ben je nooit in de beker. Met twee ploegen die uitkomen in de Topdivisie, het op één na hoogste niveau in ons land, weet je wel hoe laat het is. Dan maar het nuttige met het aangename verenigen. De vierde ploeg die zaterdag naar Ommen komt is namelijk een team van vergelijkbaar niveau. Tweede divisie. Daarmee is die wedstrijd ineens een meer dan serieuze oefenwedstrijd geworden. Daar is iedereen nog fris en fruitig om maximaal te spelen. Prima Donna Kaas Huizen DS 1, want daar hebben we het over, speelt in een andere tweede divisie.

 

Met deze wedstrijd voor Volco, is het op het andere veld wel gelijk alarmfase 1. Apollo 8 DS 2 uit Borne neemt het hier op tegen Dros Alterno DS1 uit Apeldoorn. Twee teams die wel alles aan gelegen is om de derde ronde te halen. Een eerdere ontmoeting in de competitie leverde een minimale overwinning op voor de dames uit Twente.
Kijken we naar de stand in de competitie vinden we Dros Alterno terug aan de kop van de ranglijst. Borne staat negende, maar heeft de complete top 4 al aan de andere kant van het net gezien. Wat opvalt, bijna allemaal 5 setters. Taai ploegje dus.

Kortom, Ommen kan genieten van een heerlijke volleybalmiddag. Iedereen is welkom op de tribune. Toegang is gratis. Er wordt gespeeld in sporthal de Carrousel.

Het volledige programma
13.00 DeVrienden Volco DS 1 – PDK Huizen DS 1
13.00 Dros Alterno DS 1 – Apollo 8 DS 2

14.30 DeVrienden Volco DS 1 – Dros Alterno DS 1
14.30 PDK Huizen DS 1 – Apollo 8 DS 2

16.00 Apollo 8 DS 2 – DeVrienden Volco DS 1
16.00 PDK Huizen DS 1 – Dros Alterno DS 1

 

 

 

Sponsoren

De sponsoren van Volco. Bedrijven met een hart voor onze club. Wij bedanken ze graag.