Bekerfinales groot succes

Sporthal de Carrousel was zaterdag een prachtig decor voor de finales van het bekertoernooi. Vier bekers waren er te vergeven, in evenzoveel categorieën. Met ruim 600 enthousiaste supporters, verdeeld over twee rondes op de tribune kijken we terug op een meer dan geslaagde dag.

De finaledag werd geopend door de teams die normaal competitie spelen in ten hoogste de tweede klasse. Bij de heren won het ervaren team van vv Quinto 2 uit Westerbork van Lycurgus 7 uit Groningen. Bij de dames was VC Joure 2 een maatje te groot voor Hake Tjoba 4 uit Klazienaveen. Beide wedstrijden eindigden in 3-0.
De tweede ronde was het de beurt voor de teams tot en met 3e divisie. Bij de heren was het Emmen’95 1 die Side Out H2 uit Slagharen over de knie legde. 3-1 werd het. Bij de dames leek het er lang op dat Animo’68 uit Assen met de beker mee naar huis zou gaan. Niets bleek minder waar. VC Grijpskerk DS 1 boog een 2-0 achterstand in sets knap om naar een 2-3 overwinning.

Voor aanvang van de wedstrijden werd 1 minuut stilte in acht genomen wegen het het overlijden van Teun Jan Scheer. Op 30 maart overleed hij,Teun Jan was een drijvende kracht achter de professionalisering van de organisatie. Mede dankzij zijn verbindende kwaliteiten fuseerde de Nevobo in Noord naar eerst 2 districten en uiteindelijk naar de huidige regio Noord. We kennen Teun Jan als een markante persoon met een groot hart voor jongeren en breedtesport en een voorvechter van sterke regio’s. We zullen hem missen en wensen Janny alle sterkte dit verlies te dragen.

Langs deze weg bedanken wij Flater Ommen en alle vrijwilligers die deze dag mogelijk hebben gemaakt.  

Sponsoren

De sponsoren van Volco. Bedrijven met een hart voor onze club. Wij bedanken ze graag.